lørdag 23. juli 2011

En gråværsdag...

I dag har det vært grått og trist ute, og det har det også vært i Norge etter de forferdelige hendelsene i Oslo og på Utøya. Jeg ble nødt til å slå av tv'en og satte meg heller ned med symaskinen denne regnværsdagen.

Av grønn velur fra stoff og stil har jeg sydd ei ny sparkebukse i str 68. Jeg laget en noe lengre ribb nede i fotene i håp om at buksa kanskje kan brukes litt lengre :) Jeg har aldri sydd med velur tidligere, og oppdaget raskt at dette stoffet var veldig fint og mykt, men lever sitt eget liv når en syr i det. Her må en bare passe på!


Buksa er pynta med en applikert frosk..litt skjevt smil og merkelige øyne, men det er slik en kan se at det er hjemmelaget :) Stoffene er fra Floken A/S garn&sånt.

Jeg plukket også opp noe søtt barnestoff da jeg var i Kiruna i forrige uke som jeg sydde inn i overdelen. Festlig med masse morsomme dyr..


Og så var det jo veldig hyggelig at min kjære samboer kommenterte etterpå "hvorfor kjøper folk barneklær når en kan sy slike fine ting selv?" :)


10 kommentarer:

 1. Kjempefin Christine :) Artig med frosken. Den ble skikkelig kul :)

  SvarSlett
 2. Jo, folk kjøper klær fordi de ikke kan sy slike fine kreasjoner, skalk du bare hilse samboeren å si. ;) Jeg er storimponert! Du får produsere litt for salg til alle oss "kløner" også. Julemessa neste. :)

  SvarSlett
 3. hehe, tror de andre får ta seg av julemesse..regner med jeg blir noe opptatt med ammetåke, studier og eksamen til jul :) men det hadde sikkert vært morsomt å hatt bod en gang..

  SvarSlett
 4. Så FANTASTISK FLINK du e!! Snart ligg du på topplista inne på epla, å har tjent store penger på handarbeid mens prinsen sover:) Silje

  SvarSlett
 5. Heia:) Skulle bare informere om at æ har skaffa mæ ny blogg. Ser du har lagt den gamle i bloggrullen din:) Nye har adressen different--flavors.blogspot.com Gler mæ til å se ka meir u lage. Si fra når du har tid til overs, så får æ lagt inn ei bestilling på kjole til Tora;) Æ betale godt! Klem fra Silje :)

  SvarSlett
 6. Hei! :) Kjempe fin bukse!! Håpe æ å kommer igang med å sy!! Du e så flink å applikere. Kordan gjor du når du syr på frosken. Gjør du det først eller til slutt? klem fra meg :) går det forresten bra med deg. Når var termin igjen?

  SvarSlett
 7. Æ e så STEIKE imponert Christine:))
  E det en sånn dærre avansert maskin du har?
  Liste mæ te å spør korr du har plukka opp mønstran?

  SvarSlett
 8. Nu har æ lagt til den nye bloggen din Silje :)glede mæ til å lese dine hysteriske uttalelsa i framtida! Kjole til Tora ja..kjæm an på katti ungen bestemme sæ for å komme til verden ;)sjøl om det e tungt å gå gravid nu på slutten, så kunne æ tenkt mæ at han venta me å komme til termin e passert.. Vi ser det me andre ord litt an..? va det nåkka spesielt du hadde i tankan til ho da?

  SvarSlett
 9. jada Ann-Katrin, applikasjon e egentli ikkje så vanskelig :) æ tegne bare figuren som æ skal ha, og så tegne æ den over på sånn "vlisofix" eller ka det heite..(sånn ark med lim på baksida). Deretter stryk æ det fast på utvalgt stoff og klippe ut og så lime æ dettan igjen på klesplagget og syr rundt. Trur det ligg gode forklaringe ute på nett :) har du forresten blitt medlem på sykroken.net? forum der du finn alt du treng angående sying og søm, og så kan man spørre "proffe" om tips og ting som e uklar.. Ellers går det bare fint me mæ =) termin e 14. august, så e ikkje lenge igjen gitt.. Går fint me dåkker? :)

  SvarSlett
 10. Heia Laila! tusen takk for skryt :) alltid arti at folk synes ting man lage e fint.. æ har ikkje nåkka sånn veldig avansert maskin, en vanlig pfaff :) -men så har æ heller ikkje store peilinga på symaskina ;) har kjøpt nåkka mønster på stoff og stil, mens nåkka har æ sydd etter boka "made by me" og "barnetøy du selv kan sy". Sistnevnte e ei bok fra 1981, masse retro mønster fra 70-taller :)

  SvarSlett